Aan dit boek heb ik vijf jaar gewerkt. Het is niet alleen een interessant boek voor partners met relatieproblemen. Ook wanneer je gewoonweg iets meer over relaties of jouw rol als partner zou willen weten is het nuttig. Daarnaast is het ook een informatief boek voor hulpverleners die te maken krijgen met cliënten die relatieproblemen hebben. Naast zelfhulpboek is het ook echt een naslagwerk met een uitgebreide index.

Het idee voor dit boek is ontstaan in mijn werk als relatiecoach. Hierbij is inzicht in hoe een partnerrelatie functioneert namelijk erg belangrijk voor cliënten om tot oplossingen te komen of om dingen een plek te geven. Omdat er een grote behoefte was naar een laagdrempelige informatie over deze inzichten ben ik deze zelf gaan samenstellen. Hiervoor heb ik studies en workshops gevolgd, maar vooral ontzettend veel gelezen. Dit doe ik nog steeds. Het zijn niet alleen boeken en tijdschriften die ik tot mij heb genomen, maar ook heel veel publicaties op internet wereldwijd.

De afgelopen jaren heb ik ook honderden cliënten begeleid in het werken aan hun relatie. Meestal kwamen partners samen, maar regelmatig heb ik ook partners individueel geholpen. Ook dit is een bron geworden van inspiratie. Ik doe mijn werk als relatiecoach heel erg graag. Het is niet alleen werk maar ook mijn passie. Ik wil graag dat mijn cliënten voelen dat ik er ook echt als mens voor hen ben. Daarom doe ik ook liever een stapje teveel dan te weinig. Door deze manier van werken ontstaat er een open prettige sfeer. Hierdoor ontstaat er ruimte voor cliënten om hun gevoelens en persoonlijke verhalen te delen. Ik vind het altijd een voorrecht en heel bijzonder om hierbij te mogen zijn, zeker als het moeilijk voor hen is. De diepgang die iedere keer weer ontstaat, verrijkt ook zeker mijn leven en hebben echt bijgedragen in de vorming van dit boek.

Doordat ik langere tijd cliëntenervaringen gestructureerd heb verwerkt, is er bij mij een nieuwe visie ontstaan over hoe relaties werken en hoe je deze kunt verbeteren. Dit samen met mijn behoefte aan informatie over relaties en de cliëntervaringen hebben geleid tot dit boek.

In Is er nog gevoel? beschrijf ik de werking van een goed functionerende relatie. Hierbij wordt dieper ingegaan op de rol van de individuele partners. Je hebt immers allemaal je eigen kwaliteiten, maar zeker ook valkuilen. Ook oorzaken van veel voorkomende relatieproblemen worden in dit boek inzichtelijk gemaakt. Dit stelt je in staat om deze op een goede manier op te lossen. Om je nog een extra zetje de goede kant op te geven, is het boek voorzien van oefeningen en relatietherapie tips. Hiermee kun je samen maar ook individueel werken aan de relatie. Door stapsgewijs relatieproblemen aan te pakken en de communicatie te verbeteren, krijgt jullie relatie de kans die deze verdient!

Is er nog gevoel? is hier te koop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *