Een mens die zich ongelukkig voelt heeft vaak de neiging om externe factoren hier de schuld van te geven. Er zijn een diversiteit aan redenen te noemen waarom je jezelf ongelukkig zou kunnen voelen, zoals geldproblemen, slechte relaties, weinig om naar uit te kijken, een saaie baan of leven, gezondheidsproblemen enzovoort.

Wanneer de oorzaken van je ongeluk buiten jezelf liggen, dan zeg je indirect, dat je er dus eigenlijk niets aan kunt doen. Probeer je echter grip op de situatie te krijgen, door ook verantwoordelijkheid te nemen op de gebieden waar je wel wat aan kunt doen, dan kan dit een ommekeer zijn in hoe je je voelt!

Heb je meer grip op je leven, dan zou je wellicht wel die leuke relatie kunnen hebben, een betere gezondheid, een uitdagende baan, of wat dan ook. Deze “grip” bestaat in feite uit het inzicht, in hoe je moet denken en handelen waarbij je rekening houdt met het feit dat je je tijd maar 1 keer kan besteden. Hierbij is het van het grootste belang, dat je bewust met situaties omgaat, zodat je kunt anticiperen op wat er gebeurt.

Mensen hebben vaak last van belemmerende gedachtes zoals “ik kan het niet” of “ik ben hier niet goed genoeg voor”. Daardoor ondernemen ze niets meer en belemmerd de gedachte je dus, in het maken van een positieve verandering. Negatieve gedachtes (stress, tobben) leiden er vaak toe, dat dingen juist mislukken, waardoor je jezelf bevestigt in het niet kunnen veranderen.

Er bestaan veel boeken en websites over tobben, negatieve gedachtes en stress. Hierbij wordt de focus gelegd op het “probleem” en hoe je hier vanaf kunt komen. Een nadeel hiervan kan zijn, is dat je focust op iets negatiefs. Hierdoor zou het probleem ook juist groter kunnen worden.

Wanneer je echter bezig gaat met positieve veranderingen, heb je kans dat je je focus verlegd, naar zaken die je wel lukken. Hiervoor zal je wel eerst voor jezelf duidelijk moeten hebben, wat je nu precies wilt bereiken! Dat kan een lastig karwei zijn! Je moet echter ook begrijpen, dat wanneer je niet weet wat je wilt en dingen op zijn beloop laat, het logisch is, dat de dingen die je doet je waarschijnlijk geen energie geven.

De uitdaging in de zoektocht naar geluk, is om er gevoelsmatig achter te komen, wat je wilt doen met je leven. Heel veel mensen laten hun baan, de hypotheek, of de mensen om hun heen, bepalen hoe hun leven verloopt, met als gevolg, dat ze hier niets bij voelen en verlangen naar juist iets wat ze wel graag willen doen. Je hebt tijd nodig om na te denken over wat je roeping is, gebaseerd op je talenten en interesses. Je bent geboren om jouw wereld op een positieve manier te beïnvloeden. Zolang je nog niet hebt gevonden wat je echt wilt doen, heb je de kans dat je frustratie en andere rot gevoelens kweekt. Je gevoel is de GPS voor de weg die naar je verlangens en doelen leidt. Om te voelen, zal je af en toe, bij jezelf moeten stil staan. Vertrouw erop dat, zodra je je doel hebt gevonden, dit je juist een positieve boost energie geeft. Wanneer je vervolgens hier voor gaat, waarbij je steeds met enige regelmaat stil staat, bij wat je voelt, zal de wereld veranderen in een wereld van mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *