Hij wil niet praten. Zij kan niet luisteren. Hij begrijpt mij niet. Zij doet alleen haar zin. Hij negeert mij. Zij uit nooit enige waardering. Hij praat nooit over zijn gevoelens. Ik weet niet hoe ik contact met hem moet maken. Ik weet niet wat zij wil. 

 

Ik voel mij alleen......

 

Hierboven zomaar een aantal uitspraken die ik wekelijks in mijn praktijk  tijdens kennismakingsgesprekken hoor. Vaak ook gebracht vol emotie en dat begrijp ik ook wel, want het is niet niks om je eenzaam te voelen in je relatie. Wanneer je niet goed met elkaar spreekt, dan gaat het meestal van kwaad tot erger. Sommige partners maken continue ruzie weer anderen negeren elkaar compleet. En dat is zonde.... je zou het fijn met elkaar moeten hebben. Natuurlijk heeft iedereen wel eens onenigheid, maar dit moet niet altijd zo zijn.

Wanneer je in een dergelijke negatieve communicatie spiraal bent beland dan is het tijd om hier iets aan te doen. Veel mensen vragen zich echter af wat ze hieraan kunnen doen. Ze hebben niet zoveel vertrouwen meer in hun partner. Toch zijn er een aantal dingen die je zo kunt doen om de communicatie vlot te trekken. Hierover heb ik het boekje "verbindende communicatie" geschreven. Dit boekje heeft als ondertitel "trek doelgericht de angel uit gesprekken". Dat laatste krijg je voor elkaar door gewoonweg wat afspraken te maken die allemaal in het boekje terug te vinden zijn.

Dit boekje is dus een handvat. Op een eenvoudige manier ga je bezig met het doorbreken van de negatieve communicatie spiraal. Dit krijg je voor elkaar doordat er regels zijn over hoe je met emotionele situaties omgaat en doordat er afspraken zijn over momenten waarop je samen in gesprek gaat. Hierdoor weet je dus zeker dat er gesproken wordt maar wel op zo’n manier, dat het niet uit de hand loopt en ook niet continue. Je bent constructief, positief, verbindend en oplossend bezig.

Hoe je met elkaar omgaat hangt natuurlijk ook erg af van jullie persoonlijke situatie. Dit moet echter geen excuus zijn om niet met de relatie bezig te zijn. Juist wanneer je voelt dat je van elkaar aan het verwijderen bent moet je juist stappen nemen om weer tot elkaar te komen. Hoe meer je bezig bent met welke stappen jij kunt nemen, des te beter werkt deze manier van met elkaar omgaan.

Naar mijn Webshop