Het is al zo lang zo druk, dat je het gevoel hebt dat je nergens aan toe komt. Je vliegt van het een naar het ander. Waar is de tijd voor jezelf gebleven?

Of…

Iedere avond zit je op de bank naar de TV te kijken. Eigenlijk zou je voor je gevoel iets moeten gaan doen, maar je doet het niet, voor de zoveelste keer. Je baalt van jezelf.

Of…

Je springt en vliegt om je relatie maar te kunnen behouden. Je hebt er echt alles voor over, maar je vergeet jezelf.

In alle gevallen kun je jezelf erg leeg voelen. Je weet eigenlijk niet meer wie je bent, wat je voelt. Waar ben je gebleven?

Wat kun je doen om weer een beetje eigen waarde te krijgen? Over die vraag had ik het laatst met iemand. Zeker binnen relaties komt het wegcijferen vaak voor. Wanneer de relatie slecht voor je is, maar je weinig eigenwaarde hebt, kan het besluiten om de relatie te verbreken een onmogelijke taak worden.
In de andere gevallen kan je het gevoel krijgen in een neerwaartse spiraal te zitten waar je maar niet uit kan komen.

Dus…. wat te doen?

Doe je niets, dan gebeurt er niets, dus ik zou zeggen:

Praat er over!

Wanneer je dit moeilijk vind om te doen met iemand uit je eigen sociale omgeving, dan kun je daar ook een lifecoach voor gebruiken. Een lifecoach is namelijk getraind in dit soort gesprekken. Hierbij hoeft niks, maar verken je samen wel mogelijke oplossingen. Bovendien is het gewoonweg fijn om jouw verhaal kwijt te kunnen aan iemand die objectief is en dus echt naar je luistert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *